Museum Jeugd Universiteit

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

 

Foto: Martine Goulmy

Meer zien: Vloggers Sofie (11) en Thomas (9) reizen het hele land door om colleges te volgen en doen daarvan verslag op YouTube.
Volgen: Je kunt de MuseumJeugdUniversiteit volgen via FacebookTwitter (@museumjeugduni) en Instagram (@museumjeugduni).
Contact opnemen: Op de contactpagina vind je de contactgegevens van de deelnemende musea.Wat is de MuseumJeugdUniversiteit?
Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen. Bij de eerste lezing krijg je een collegekaart, die telkens afgestempeld wordt. Wie bij voldoende colleges is geweest, krijgt aan het einde een diploma.

Voor wie is de MuseumJeugdUniversiteit bedoeld?
Voor alle nieuwsgierige kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Niet voor ouders, helaas!

Wanneer zijn de colleges van de MuseumJeugdUniversiteit?
De collegereeksen beginnen op twee momenten in het jaar: in februari en september. Iedere reeks duurt vier of vijf maanden. De colleges zijn eens per maand. Wil je een berichtje krijgen wanneer de inschrijving start? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Wat kost een collegekaart?
Dat verschilt per museum en hangt ook af van het aantal colleges in de reeks. Meestal kost een kaart €20,-, €25,- of €30,-. Hoeveel het precies is, zie je wanneer je je inschrijft.

Hoe kan je betalen?
Dat verschilt ook per museum. Wanneer je je inschrijft, krijg je daar bericht over.

Wil je iets weten over een collegereeks of over je inschrijving?
Neem dan contact op met het museum waar je de colleges gaat volgen.De MuseumJeugdUniversiteit werkt samen met de VSC (het netwerk van wetenschapsmusea en science centra), Kidsweek en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en wordt ondersteund door het Mondriaanfonds.

 

                     

 

Werk je bij een museum dat interesse heeft in de MuseumJeugdUniversiteit? 
Heb je namens een museum interesse in deelname? Neem dan contact op met de MuseumJeugdUniversiteit via info@museumjeugduniversiteit.nl.
 

De MuseumJeugdUniversiteit is in 2009 opgericht door het Rijksmuseum van Oudheden, in samenwerking met de Universiteit Leiden. Sinds 1 januari 2016 is de MuseumJeugdUniversiteit een zelfstandige Stichting. 

Meer over Stichting MuseumJeugdUniversiteit (ANBI).