Museum Jeugd Universiteit

WORD JIJ DE NIEUWE MJU-VLOGGER?

WORD JIJ DE NIEUWE MJU-VLOGGER?

Ben jij nieuwsgierig? Wil je altijd meer leren over musea en wetenschap? En vind jij het leuk om te vloggen over weetjes, proefjes en onderzoek? Reageer dan nu op vlog-vacature van de MuseumJeugdUniversiteit.

 

Wie zijn wij?

Bij de MuseumJeugdUniversiteit (MJU) geven wetenschappers antwoord op al je vragen tijdens colleges bij musea in heel Nederland. Deze colleges gaan altijd over een leuke, gekke, bijzondere of spannende vragen waarover je bij het museum meer kunt ontdekken. Hoe rijd je bijvoorbeeld in een tank? Of hoe ziet de werkdag van een archeoloog eruit? Wetenschappers, experts en museummedewerkers vertellen er je alles over. De MJU is voor alle nieuwsgierige kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

 

Wat doet de MJU-vlogger?

Als MJU-vlogger ben je tijdens de najaarsreeks van 2016 en tijdens de voorjaarsreeks van 2017 bij een aantal colleges aanwezig en doe je daarvan verslag in een vlog. Wat heb je ontdekt of meegemaakt? Welke bijzondere dingen heeft de wetenschapper meegenomen of laten zien? Wat vraag je je af nu je bij het college bent geweest? Je vlog delen wij met heel Nederland via ons YouTube-kanaal en andere social media, zoals Facebook en Twitter. 

Je carrière als MJU-vlogger begint officieel tijdens ‘De Opening van het Academisch Jaar’ op woensdag 21 september 2016 in het Teylers Museum in Haarlem. Je doet verslag van deze middag, waarop we het begin vieren van een nieuw schooljaar vol wetenschapswijze MJU-collegereeksen. Stel al je vragen aan MJU-wetenschappers en volg colleges van onder andere de beroemde vlogger MeisjeDjamila.

 

Wat kun je winnen?

  • De titel ‘MJU-vlogger 2016-2017’.
  • Een ontmoeting met vlogger MeisjeDjamila.
  • Een toegangskaartje én speciale rol tijdens de Opening van het Academisch Jaar van de MuseumJeugdUniversiteit op woensdag 21 september.
  • Onbeperkt toegang tot alle MuseumJeugdUniversiteit-colleges van de najaarsreeks van 2016 en voorjaarsreeks van 2017.
  • Reiskostenvergoeding voor het bezoeken van de colleges.
  • Je vlogs kunnen worden gezien en opnieuw gedeeld door onze volgers op YouTube en andere social media.

 

Hoe kun je kans maken?

Vertel ons in je vlog van maximaal 1 minuut:

  • Wie je bent, waar je woont en hoe oud je bent.
  • Waarom je MJU-vlogger wil worden.
  • Wat het leukste weetje is dat je tijdens een MJU-college hebt ontdekt/je ooit hebt gehoord / Wat je lievelingsmuseum is / Waar je nieuwsgierig van wordt.

Maak je vlog met je telefoon of op je computer. Stuur jouw vlog vóór 1 september 2016 naar info@museumjeugduniversiteit.nl. Heb je al een YouTube-kanaal of andere plek waarop je je vlog kan uploaden? Mail dan de link naar info@museumjeugduniversiteit.nl.

Zet verder in je mailtje:

 

LET OP! Door mee te doen geef je ons toestemming je vlogs te delen en gebruiken op onze social media, website en in onze nieuwsbrief.

Begin september maken we de winnaar bekend. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

 

Volg je ons al?

Zo ben je als eerste op de hoogte:

 


                    


Dit is een project in samenwerking met de VSC, het netwerk van wetenschapsmusea en science centra. Samen dragen we bij aan wetenschapswijsheid: het vermogen om, gevoed door nieuwsgierigheid, vragen te stellen over de wereld om je heen, naar antwoorden te zoeken en die antwoorden op waarde te schatten. Zie www.wetenschapswijsheid.nl