Museum Jeugd Universiteit

content image Locaties > Leiden > Museum Volkenkunde

Elke vierde zondag van de maand van 10.30-11.30 uur is er een college over wereldbewoners in verre landen, hun bijzondere ontdekkingen en misschien wel een onverwachte ontmoeting.. website volkenkunde: www.wereldculturen.nl

website Museum Volkenkunde »

Overzichtspagina

Museum Volkenkunde in Leiden

Steenstraat 1, 2312 BS Leiden

website Museum Volkenkunde » Kosten: € 20

In deze reeks krijg je colleges over de volgende onderwerpen:

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Wie zijn de Maya's, Inca's en Azteken?

zondag 26 februari 2017 | 10:30 - 11:30

Iedereen heeft wel eens gehoord van de Maya’s, Azteken en de Inca’s. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen deze volken? Hoe herken je bijvoorbeeld een Maya? Tijdens dit college kom je van alles te weten over deze beroemde indianenvolken: hoe ze leefden, hoe zagen hun huizen eruit, hoe ze woonden en wat voor tempels ze bouwden. Conservator Midden- en Zuid-Amerika, Martin Berger MA, vertelt je er alles over.

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Ken jij het geheim van de gong?

zondag 26 maart 2017 | 10:30 - 11:30

Bali, een eiland in Indonesië, heeft een van de rijkste muzikale tradities ter wereld. Hierin zijn honderden "gamelan" orkesten actief. Maar… slechts leden van één grote familie hebben het recht én de kennis om deze instrumenten te maken. Wie zijn zij? Welke rol speelt hun religie bij het maken van deze instrumenten? Drs. Henry Nagelberg, gamelandocent bij Museum Volkenkunde, neemt je mee naar de wereld van de Gong smeden van Bali.

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Hoe cool is Japan?

zondag 23 april 2017 | 10:30 - 11:30

Robots, samoerai, games, manga en Hello Kitty, ze komen allemaal uit Japan! Maar is dit nu ‘typisch Japans’ en klopt dit ook? Wereldwijd hebben mensen een bepaald beeld over dit bijzondere land. Hoe ‘cool’ Japan echt is kom je te weten tijdens dit college waar drs. Daan Kok, conservator Japan, vertelt over de bijzondere kanten van Japan. 

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Hoe vang je een bizon?

zondag 28 mei 2017 | 10:30 - 11:30

Denk je aan indianen dan denk je vast aan bizons. De indianen van de Plains, de uitgestrekte grasvlaktes in Noord-Amerika, waren vroeger bizonjagers. Maar er zijn nog veel andere groepen indianen die in verschillende gebieden van Amerika woonden en nog steeds wonen. Hoe leefden en leven deze indianen? En wat is er waar van de verhalen over rooksignalen en gebarentaal? Mette van der Hooft MA vertelt.