Museum Jeugd Universiteit

content image Locaties > Leiden > Hortus botanicus

De Hortus botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland (sinds 1590) en gevestigd in de binnenstad van Leiden. Achter het Academiegebouw van de universiteit ligt een groene oase met een grote collectie planten uit Zuidoost- en Oost-Aziƫ, Zuid-Europa en Zuid-Afrika.

website Hortus botanicus »

Overzichtspagina

Hortus botanicus in Leiden

Rapenburg 73, 2311 GJ Leiden / colleges op zondag!

website Hortus botanicus » Kosten: € 20

In deze reeks krijg je colleges over de volgende onderwerpen:

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Hoe begin je een botanische tuin in de tropen?

zondag 12 februari 2017 | 14:00 - 15:00

Bij tropische landen denk je vast aan mooie natuur. Daar is een botanische tuin toch zó gemaakt? Hekje erom, naambordje erbij en klaar: je hebt er één! Nee dus, er komt meer bij kijken. De directeur van de Hortus in Leiden, Paul Keßler, vertelt je er vandaag alles over.

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Hoe komen tropische planten naar Nederland?

zondag 12 maart 2017 | 14:00 - 15:00

Vandaag de dag is het een makkie om planten van over de hele wereld naar Nederland te verschepen. Er zijn alleen een paar regels en wetten waar je op moet letten. Vroeger moest je behoorlijk slim en handig zijn om dat voor elkaar te krijgen. Ook toen al waren er allerlei regels en wetten, maar smokkelaars wisten die wel te omzeilen! 

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Hoe maak je een herbarium?

zondag 09 april 2017 | 14:00 - 15:00

Je hebt vast wel eens blaadjes of hele planten gedroogd in een boek of tussen een stapel kranten. Een verzameling van dat soort gedroogde planten heet een herbarium. Maar waarom reizen wetenschappers naar verre oorden af om daar te verzamelen, hoe doen ze dat en wat gebeurt er verder mee?

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Waarom waren specerijen zo duur?

zondag 14 mei 2017 | 14:00 - 15:00

Op de dag van dit college is het Moederdag. Misschien ga jij wel helpen bij het koken vanavond. Dan kun je meteen vertellen van welke planten de specerijen gemaakt worden die jullie gebruiken, wat een plant er zelf aan heeft om gegeten te worden en over hoe de specerijen de wereld veranderden... Janko Duinker vertelt je er alles over!