Museum Jeugd Universiteit

content image Locaties > Hengelo > Oyfo Techniekmuseum & Cosmos Sterrenwacht & Natura Docet Wonderryck Twente

Bij Oyfo Techniekmuseum beleef en ontdek je de wereld van technisch vernuft van vroeger en denk je mee over duurzame en slimme alternatieven in het heden. Cosmos heeft verschillende expositieruimtes, een grote filmzaal, een prachtig planetarium en de grootste telescoop van Nederland. Natura Docet Wonderryck Twente is een wonderbaarlijk actief museum waar je oog in oog staat met alle bijzondere dieren uit de collectie.

contactinformatie Oyfo & Cosmos & Natura Docet »

LET OP! De locatie van deze colleges is iedere keer verschillend. Onder elk college staat het museum vermeld waar het college plaatsvindt.

Overzichtspagina

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Wie is slimmer: de octopus of de hond?

zondag 12 maart 2017 | 11:00 - 12:00

Hoe slim een octopus of hond is, is moeilijk te meten. Als jij wilt weten hoe slim jij bent, kun je een IQ test doen. Voor dieren bestaat zo’n test niet. Maar ook dieren kunnen leren en onthouden. Hoe komt het dat het ene dier slimmer is dan het andere dier? Hoe kunnen we intelligentie bij dieren meten? Liza Mulder studeert diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht.

@ Natura Docet Wonderryck Twente

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Nooit meer vlekken op je kleren?

zondag 19 maart 2017 | 11:00 - 12:00

Nooit meer vlekken op je witte T-shirt of gympen? Auto’s waar spontaan de krasjes van gerepareerd worden? Of allerlei nieuwe medicijnen die in de toekomst voorkomen dat je ziek wordt of helpen bij genezing? Dat kan allemaal met nanotechnologie! Stap samen met Dr. Ir. Anika Embrechts in deze wondere wereld!

@ Techniekmuseum Oyfo

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Waar komt water vandaan?

zondag 26 maart 2017 | 11:00 - 12:00

Wij bestaan voor 65% uit water. Zonder water kunnen we niet leven. Meer dan de helft van de aarde is bedekt door diepe oceanen. Maar tijdens het ontstaan van de aarde was het hier veel te heet voor  water, de jonge aarde zal dus veel droger geweest zijn dan nu. Waar komt al dat water dan vandaan?

@ Cosmos Sterrenwacht