Museum Jeugd Universiteit

content image Locaties > Dordrecht > Nationaal Onderwijsmuseum

In het Onderwijsmuseum hoor, zie en ervaar je hoe het vroeger op school ging: van kattenkwaad tot straffen, van leren tot spelen.

www.onderwijsmuseum.nl »

Overzichtspagina

Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht

Burgemeester de Raadtsingel 97, 3311 JG Dordrecht

www.onderwijsmuseum.nl » Kosten: € 20

In deze reeks krijg je colleges over de volgende onderwerpen:

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Hoe word je een schrijver?

zondag 12 februari 2017 | 12:00 - 13:00

Kinderboekenschrijver Jacques Vriens, o.a. bekend van ‘Meester Jaap’ en ‘Achtste-groepers huilen niet’, vertelt hoe hij schrijver is geworden. Moet je daar een studie voor doen of word je dat zomaar? Alles wat je wil weten over een echte boekenschrijver leer je van Jacques in het Onderwijsmuseum. En je krijgt ook nog tips die je kunnen helpen als je zélf een verhaal wilt schrijven. 

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Hoe leerde mijn overgroot moeder vroeger lezen?

zondag 12 maart 2017 | 12:00 - 13:00

Herinner jij nog het eerste woord dat jij hebt leren lezen? En weet je eigenlijk hoe dat zit met je (groot)ouders? We hebben allemaal moeten leren lezen, maar hoe dat ging, is door de tijden heen aardig veranderd. Tijdens dit college ga je even terug naar de schoolbanken van vroeger en hoor je het verhaal van ‘aap noot mies’, de ‘leesmachine’ en zie je ook nog het enige echte ‘hornbook’.

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Kan een baby ook leren?

zondag 09 april 2017 | 12:00 - 13:00

Dr. Sabine Hunnius, directeur van het Baby Research Centrum in Nijmegen, geeft een lezing over de ontwikkeling van de hersenen bij baby’s. De manier waarop een baby de wereld ziet, is voor kinderen en volwassenen  maar moeilijk voor te stellen. Hoe ziet een baby de wereld eigenlijk? 

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Komt mijn schooltas ook in het museum?

zondag 14 mei 2017 | 12:00 - 13:00

Wat bewaart een museum allemaal en waarom eigenlijk? Wat zijn de meest bijzondere spullen van het Onderwijsmuseum en wat zijn deze spullen waard? Tijdens dit college geeft de directeur van het grootste museum ter wereld op het gebied van onderwijs je hoogstpersoonlijk het antwoord hierop. En natuurlijk kom je ook nog te weten of jouw schooltas in het museum kan!