Museum Jeugd Universiteit

content image Locaties > Delft > Science Centre Delft

Doen! Daar gaat het om bij Science Centre Delft. Je eigen vliegtuigvleugel ontwerpen, een dijkdoorbraak voorkomen of een aardbeving nabootsen. Je ontdekt wat wetenschap en technologie voor de samenleving kunnen betekenen. Je wordt uitgenodigd mee te doen en mee te denken met de laatste ontwikkelingen. Meedoen of alleen rondkijken? Het kan allemaal in het Science Centre Delft!

www.sciencecentre.tudelft.nl »

Overzichtspagina

Science Centre Delft in Delft

Mijnbouwstraat 120, 2628 RX Delft

www.sciencecentre.tudelft.nl » Kosten: € 25

In deze reeks krijg je colleges over de volgende onderwerpen:

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Hallo! Is daar iemand?

zondag 12 februari 2017 | 11:30 - 12:20

Om bijna alle sterren draaien planeten, net zoals onze eigen aarde om de zon draait. Proxima Centauri, de ster het dichtst bij de aarde, heeft een planeet waar het warm genoeg zou kunnen zijn om op te leven. Hoe kunnen we erachter komen of daar levende wezens zijn? En als ze er zijn, hoe zouden we dan met ze kunnen praten en wat gaan we zeggen? Daphne Stam praat je helemaal bij.

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Hoe w/meten we dat het klimaat verandert?

zondag 12 maart 2017 | 11:30 - 12:20

Je hoort steeds vaker over stormen, droogte en overstromingen. Het klimaat verandert doordat de aarde warmer wordt, zogenaamde ‘global warming’. Maar hoe wordt dit eigenlijk gemeten? En hoe kan je zelf meetapparatuur maken? Wetenschapper Rolf Hut zal vertellen over zijn laatste projecten en demonstreren hoe je van gewone dingen, ongewone apparaten kan maken.

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Slordig of netjes programmeren: maakt dat wat uit?

zondag 02 april 2017 | 11:30 - 12:20

Kinderen zijn vaak heel handig met nieuwe technologieën en weten snel hoe deze te gebruiken. Maar kinderen zijn soms ook een beetje slordig. Niet alleen met opruimen, maar bijvoorbeeld ook met het schrijven van teksten. Hoe zit dit eigenlijk met programmeren? Kan je ook slordig programmeren? Maakt dat wat uit? Felienne Hermans laat het je zelf ervaren. En wees niet bang, je hoeft geen ervaring te hebben met programmeren of gaming.

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Wat gebeurt er met mijn cellen als ik ouder word?

zondag 14 mei 2017 | 11:30 - 12:20

Grijze haren, rimpels en pijnlijke gewrichten. Het hoort allemaal bij ouder worden. Maar waarom gebeurt dit? Dat heeft alles te maken met de cellen waaruit alle levende wezens zijn opgebouwd, dus ook wij. Kristian Blom, TU-student èn goochelaar, neemt je mee in de wereld van de menselijke cel met behulp van een paar goocheltrucs, om te onderzoeken wat er nou eigenlijk gebeurt als we ouder worden.

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Is een slimme robot wel zo slim?

zondag 11 juni 2017 | 11:30 - 12:20

Bij robots denken we vaak aan een soort imitatie-mens, met een hoofd en handen en minstens net zo slim en handig. Maar in de robotwereld zijn veel meer verschillende robots waarvan de meesten helemaal niet op mensen lijken. Laat staan dat ze net zo slim zijn. Tijdens het college gaat Chris Verhoeven vertellen, maar ook laten zien dat ‘domme robotjes’ eigenlijk veel slimmer zijn. Datum onder voorbehoud.