Museum Jeugd Universiteit

content image Locaties > Groningen > Noordelijk Scheepvaartmuseum

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum is gevestigd in de twee mooiste middeleeuwse gebouwen van Groningen. Het museum toont de geschiedenis van de Noord-Nederlandse scheepvaart en de geschiedenis van Groningen. Daarnaast zijn er het gehele jaar wisselende kunst- en geschiedenistentoonstellingen te bezichtigen.

website Noordelijke Scheepvaartmuseum »

Overzichtspagina

Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen

Brugstraat 24, 9711 HZ Groningen

website Noordelijke Scheepvaartmuseum » Kosten: € 20

In deze reeks krijg je colleges over de volgende onderwerpen:

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Hoe gaan pooldieren om met kou en warmte?

zondag 12 februari 2017 | 12:00 - 13:00

Dr. Maarten Loonen gaat al 30 jaar iedere zomer richting de Noordpool. Daar bestudeert hij pooldieren. Deze dieren zijn goed aangepast aan de kou, maar hebben het daarom in de zomer vaak weer te warm. Zeker nu het door klimaatverandering op de Noordpool snel opwarmt. Hij gaat jullie vertellen hoe je moet overleven in de kou en warmte in het land van de ijsbeer.

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Wat ging er door de Sont?

zondag 12 maart 2017 | 12:00 - 13:00

Tussen 1500 en 1800 waren vele schepen onderweg naar de Oostzee om daar handel te drijven. Ze moesten de Sont (tussen Denemarken en Zweden) passeren. Wat weten jullie eigenlijk van die schippers en de bemanning; waar gingen ze heen en waaruit bestond de lading? Dr. J. W. Veluwenkamp weet er alles van! Wil hij zijn bron prijsgeven?

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Kun je dingen ontdekken die niet bestaan?

zondag 09 april 2017 | 12:00 - 13:00

Abel Tasman is de beroemdste ontdekkingsreiziger van Nederland. Toch kent niet iedereen zijn naam. Best gek, toch? Abel Tasman werkte in 1642 voor de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) toen hij de opdracht kreeg het Onbekende Zuidland te ontdekken. En landen ontdekken, was precies wat Abel deed. Toch was de VOC niet blij met hem. Hoe zat dat eigenlijk precies?

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Hebben kinderen ook rechten en plichten?

zondag 14 mei 2017 | 12:00 - 13:00

“11-jarige Diederik heeft een ruit van de school ingegooid. Kan hij daarvoor gestraft worden?” “Jan is boos en appt zijn klasgenoten dat hun lerares Mevrouw Baarsjes toch zo'n .....wijf is. Mag Jan hiervoor van school gestuurd worden?” Mr. Bertil Westers, werkzaam bij Bout Advocaten in Groningen, neemt jullie mee in de wereld van het Recht en de rechtspraak waarbij hij zeker een tipje van de sluier oplicht.