Museum Jeugd Universiteit

content image Locaties > Rotterdam > Het Natuurhistorisch

Het Natuurhistorisch in Rotterdam heeft een vaste collectie met dieren van over heel de wereld. Eveneens zijn de collectie zeezoogdieren van dr. A.B. van Deinse en het skelet van olifant Ramon uit Blijdorp te bezichtigen.

website Natuurhistorisch Museum Rotterdam »

Overzichtspagina

Het Natuurhistorisch in Rotterdam

Westzeedijk 345 (Museumpark), 3015 AA Rotterdam

website Natuurhistorisch Museum Rotterdam » Kosten: € 25

In deze reeks krijg je colleges over de volgende onderwerpen:

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Kan ik leven zonder cellen?

zondag 18 september 2016 | 11:30 - 12:30

Terwijl je dit leest, is je lichaam druk bezig! Vele processen spelen zich van binnen af. Cellen delen zich, miljoenen malen. En je merkt niets! Celdelingen zijn nodig voor groei, om gezond te blijven en om te functioneren. Hoe weet een cel wat te doen? En wat als hij iets niet doet? Dr. Tale Sliedrecht vertelt over de wereld van de cel, DNA, chromosomen, trekdraden en motoreiwitten.

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Heeft een plant wel eens buikpijn?

zondag 16 oktober 2016 | 11:30 - 12:30

Charles Darwin is beroemd om zijn evolutietheorie. Vaak onbekend is dat hij veel onderzoek naar en proefjes met planten heeft gedaan. Vooral één groep, de vleesetende planten, fascineerden hem. Zij zijn aangepast om insecten en andere dieren te vangen en zelfs te verteren. Norbert Peeters, botanisch filosoof en Darwinkenner, legt Darwins botanische ontdekkingen onder de loep. Leer over bewegende tentakels, groene grijparmen en vegetatieve valstrikken, en plantaardige proefjes van Darwin.

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Wat tjilpt, snerpt en sjirpt er in Rotterdam?

zondag 20 november 2016 | 11:30 - 12:30

Een nieuwe Rotterdamse stadsbewoner vinden! Dat is bijzonder. Het overkwam ecoloog Mark Grutters die een kiezelsprinkhaan langs de Laan op Zuid vond. Hoe komt hij dit soort beestjes tegen? Kijkt hij voortdurend naar beneden? Stapt hij er per ongeluk op? Gespitste oren? En als hij getjilp of gesnerp hoort, hoe weet hij welk beestje het is? Luister goed, leer over insectengeluiden en bekijk de gevonden kiezelsprinkhaan in het echt!  

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Ligt er een mammoet onder het museum?

zondag 18 december 2016 | 11:30 - 12:30

Tijdens werkzaamheden is er, op slechts 30 meter van ons museum, tot een diepte van 200 m geboord! Een boring waar conservator Bram Langeveld met zijn neus dagenlang bovenop stond. Hij neemt je mee naar het leven van miljoenen jaren terug, precies op de plek waar jij op moment van college in je stoel zit! Naast miljoenen jaren oude schelpjes en koralen haalt hij ook de reuzenbotten van mammoeten en neushoorns uit het depot.