Museum Jeugd Universiteit

content image Locaties > Amsterdam > Anne Frank Huis, Joods Cultureel Kwartier en Verzetsmuseum Amsterdam

Wat weet jij over de Tweede Wereldoorlog? Hoe was het voor Anne Frank en andere Joodse kinderen om onder te duiken? En was er ook verzet tegen de nazi’s? Bestaan er eigenlijk nu nog mensen die in de ideeën van Adolf Hitler geloven? Ontdek het antwoord op al deze vragen en nog veel meer in de colleges over de oorlog.

Contactgegevens »

Let op: deze reeks is geschikt voor kinderen van 10 t/m 12 jaar.

Overzichtspagina

Anne Frank Huis, Joods Cultureel Kwartier en Verzetsmuseum Amsterdam in Amsterdam

Contactgegevens » Kosten: € 20

In deze reeks krijg je colleges over de volgende onderwerpen:

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Hoe was onderduiken voor Anne Frank?

zondag 21 september 2014 | 11:00 - 12:00

Anne Frank heeft ruim twee jaar ondergedoken in het Achterhuis. Aan welke gevaren stonden zij en de andere onderduikers bloot? Hoe kwamen ze eigenlijk de dag door? En op wie werd Anne verliefd in het Achterhuis? In dit college van Erika Prins ontdek je hoe het was om onder te duiken en maak je kennis met het verhaal van Anne Frank.

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Hoe maak je een kindermuseum?

zondag 19 oktober 2014 | 11:00 - 12:00

Het Verzetsmuseum Amsterdam heeft een museum gemaakt, speciaal voor kinderen. Maar wat komt hier eigenlijk allemaal bij kijken? Maak kennis met kinderen die de oorlog hebben meegemaakt, zoals de zoon van een belangrijke verzetsman, een joods meisje, de dochter van een NSB-er. Karen Tessel zal vertellen hoe het Verzetsmuseum tot stand is gekomen.

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Hoe werden 600 joodse kinderen gered?

zondag 16 november 2014 | 11:00 - 12:00

Ontdek het verhaal van Joodse kinderen die opgepakt waren maar zijn gered! Wat deden zij in de Hollandsche Schouwburg en wie redde hun leven? Waren er ook andere achterhuizen waar kinderen konden onderduiken? Judith Whitlau neemt het verhaal van de Hollandsche Schouwburg onder de loep.

NAAM

DATUM

OMSCHRIJVING

content image

Zijn er nog mensen die in de ideeën van Hitler geloven?

zondag 14 december 2014 | 11:00 - 12:00

Zijn er nu nog aanhangers van Hitler? En zo ja, mag dat eigenlijk wel? Wat zou er moeten gebeuren met deze mensen? En wat kan jij zelf doen tegen vooroordelen en discriminatie? Willem Wagenaar gaat vertellen hoe het precies in elkaar steekt!